KPRA

Wij zijn Kremer pensioen- en risicoadviseurs!

pensioenen header
Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Persoonlijk advies bij arbeidsongeschiktheid 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan dan ook gebeuren dat u arbeidsongeschikt raakt door een ongeval. Maar wat zijn de financiële gevolgen van geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken? En wat kunt u doen om uzelf in te dekken tegen dit risico? Bij Kremer Pensioen en Risico Adviseurs helpen wij u met het beantwoorden van deze vragen en voorzien we u van passend advies. Vul nu het formulier in onder aan deze pagina om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen of lees verder voor meer informatie. 

 

Wanneer is iemand arbeidsongeschikt? 

Wanneer iemand door een fysieke of psychische oorzaak niet (of niet volledig) kan werken is deze persoon arbeidsongeschikt. Hierbij dient een arts de doorslag te geven. De arts kijkt in welke mate de persoon in kwestie arbeidsongeschikt is en geeft een verklaring af, hierbij wordt ook gekeken of de persoon ander werk kan uitvoeren dan de huidige werkzaamheden. Iemand kan gedeeltelijk arbeidsongeschikt of geheel arbeidsongeschikt worden verklaard. 

Gedeeltelijk arbeidsongeschikt 

Iemand die gedeeltelijk arbeidsongeschikt is kan dus nog wel voor een deel blijven werken, dit kan ook ander werk betreffen dat de persoon in kwestie eerst deed. De meeste verzekeringsmaatschappijen spreken van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid als iemand tussen de 25 tot 80% niet meer kan werken. 

Geheel arbeidsongeschikt 

Wanneer iemand voor meer dan 80% arbeidsongeschikt is, wordt dit gezien als geheel arbeidsongeschikt. Hierbij wordt dus geen werk meer verricht tegen betaling. 

 

Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor uw financiële situatie? 

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt kunt u niet meer (volledig) werken. Uw inkomen valt dus geheel, of voor een gedeelte weg. Voor werknemers in loondienst die ten minste al twee jaar niet of niet volledig kunnen werken bestaat de WIA-uitkering. Er zijn twee verschillende WIA-uitkeringen, namelijk de WGA-uitkering en de IVA-uitkering.  

Voor ondernemers op ZZP’ers is er geen vangnet en dus niets vanuit de overheid geregeld. Ondernemers moeten dus zelf iets regelen indien ze inkomen willen houden in geval van arbeidsongeschiktheid. 

 

Wat betekend arbeidsongeschikt raken voor mijn pensioen? 

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt heeft dit ook gevolgen voor uw pensioen. In de meeste pensioenregeling is opgenomen dat de pensioenopbouw (deels) doorgaat bij arbeidsongeschiktheid. 

Als ZZP’er of ondernemer moet u zelf uw pensioen regelen en is vaak de opbouw van het zelf geregelde pensioen tijdens arbeidsongeschikt niet geregeld. Het is daarom belangrijk om de juiste verzekeringen te hebben afgesloten die dit risico afdekken.  

 Bij KPRA helpen we u graag uw (pensioen)situatie bij arbeidsongeschiktheid in kaart te brengen. 

 

Advies bij arbeidsongeschiktheid voor werknemer en ZZP’er 

Bij Kremer Pensioen- en Risicoadviseurs bieden we deskundig en persoonlijk advies bij arbeidsongeschiktheid voor werknemers, maar ook voor ZZP’ers. Preventief adviseren we u om de juiste verzekeringen af te sluiten om eventuele financiële risico's uit te sluiten. Via onderstaande button kunt u direct een adviesgesprek inplannen! 

Wat klanten zeggen

  • 5 / 5
    Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
  • 5 / 5
    Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
  • 5 / 5
    Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
  • 5 / 5
    Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
  • 5 / 5
    Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.